Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Články na téma „Precizní zemědělství“

Téma „Precizní zemědělství“ – třídění:

New Holland testuje autonomní vinařský traktor

(16.2.2018) Po úspěšném představení autonomních traktorů řady New Holland T7 a T8 přichází na řadu viniční speciál T4.110F NHDrive. Bude potřeba řidič?

Takto si Agrifac představuje přesnost v aplikaci postřiku

(12.2.2018) Agrifac nedávno otevřel nové výrobní prostory a ukázal zbrusu novou generaci postřikovače Condor Endurance II. Oficiální fotografie stroje doposud holandský výrobce neukázal, za to pár informací již k dispozici je.

Mohl by tento autonomní sklápěč nelézt uplatnění v zemědělství?

(10.2.2018) Mezi nejnovější inovace stavebního giganta Volvo CE patří koncept HX1. Jedná se o elektrický autonomní nosič nákladu, který se testuje již druhým rokem.

Taková rychlost tu ještě nebyla. Nové řešení zajistí enormní výkonnost v plečkování

(24.1.2018) John Deere vyvinul společně se svojí dceřinou firmou Monosem nový systém precizního navádění, který zajistí rychlé mechanické plečkování a tím pádem enormní denní výkonnost. Tento systém byl mimochodem oceněn stříbrnou medailí Agritechnica 2017.

Jeden řidič pro tři traktory, to je vize Kuboty

(16.1.2018) V Japonsku probíhá vývoj autonomních zemědělských strojů na plné obrátky. Nejdříve v následujícím roku budou nejspíše již komerčně dostupné autonomní technologie pro traktory.

Autonomní Fendt zkoumá půdu

(12.1.2018) Společnost Jacob van den Borne Aardappelen z Nizozemska poskytuje jako službu zemědělcům - odebírání vzorků půdy. Nejnovějším přírůstkem ve vozovém parku je speciálně upravený Fendt 210 P Vario s autonomním balíčkem Precision Makers. V kombinaci s půdním…

Před dráty elektrického vedení upozorní snímač na koncovce řezačky

(22.12.2017) V polích se často nachází sloupy s vedením vysokého napětí. Obsluhy strojů, obzvláště řezaček, kdy koncovka dosahuje až několikametrové výšky, musí dávat pozor. Koncovkou v některých případech lze jednoduše zavadit o dráty a je zaděláno na problém,…

Systém, který kompenzuje rozmetání na základě intenzity větru

(20.12.2017) Poprvé na jaře roku 2018 bude k dispozici pro rozmetadla ZA-TS a ZG-TS systém WindControl. Tento systém rozšiřuje možnosti již používaného systému monitorování ArgusTwin.

Jak z dědečka udělat moderní traktor?

(18.12.2017) Německý výrobce elektroniky Reichhardt, nabízí sadu s názvem Iso Fit, která udělá z jakéhokoliv traktoru, traktor s ISO-BUS ovládáním. Pomocí pár elektronických součástek dokonce můžete z x roků starého traktoru udělat klidně veterána s naváděním.

Navigace pro každého? Stojí podle toho

(12.12.2017) Nový a velmi jednoduchý naváděcí systém GPS pro traktory měl premiéru na výstavě LAMMA 2017, ukázal se i na veletrhu Agritechnica 2017. Do listopadu se prodalo již 300 kusů.

Ruska vyvíjí autonomní kombajn. Za 6 let má být v prodeji

(1.12.2017) Ruská podnikatelka chce revoluci v zemědělství. V srpnu letošního roku představila první verzi autonomní sklízecí mlátičky. Do roku 2023 chce představit sériovou verzi.

I pluh může mít vlastní elektropohon. Elektřina pomůže v orbě

(30.11.2017) Společnost ZF, známá výrobou převodovek a nejrůznějších systémů a elektromotorů, na veletrhu Agritechnica 2017 ukázala další inovativní způsob, jak pomocí elektromotoru snížit spotřebu paliva a zvýšit trakci.

Posilovač bude reagovat na styl jízdy, SDF představuje revoluční systém řízení

(28.11.2017) Na veletrhu Agritechnica 2017 koncern SDF (Deutz-Fahr, Same, Lamborghini) představil nový inteligentní systém řízení SteeringPro. Za tímto jménem se skrývá revoluční, vysoce inovativní systém řízení traktorů. Cíle vývojářů skupiny SDF byly rozmanité. Za…