Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Články na téma „Shrnovače“

Téma „Shrnovače“ – třídění:

Shrnovače McHale R vytvoří ideálně provzdušněný řádek píce vhodný pro lisování

(25.12.2020) Shrnovače McHale R se středovým odkládáním řádku jsou ideálními stroji pro ty, kteří chtějí to nejlepší krmivo. Shrnovače formují řádek vhodný pro vysokovýkonné lisování nebo sklizeň. Uplatnění naleznou zejména u podniků zaměřených na živočišnou výrobu.

V Českém středohoří sklízí stroje SaMASZ. Pro nás, malé zemědělce, jsou ideální, říká farmářka

(6.12.2020) Na techniku musí být spoleh, stejně jako na servisního a prodejního partnera. Obzvláště to platí pro současnou dobu, v níž je při stále kratších vhodných časových oknech pro sklizeň pícnin potřeba dosahovat vysokých pracovních výkonů. Jindra Koutová,…

Tři stroje SIP na rodinné farmě Dočekalových. Parádní kopírování a intuitivní ovládání se stroji na zpracování píce SIP

(18.11.2020) Technika na zpracování píce od značky SIP stále upevňuje svou pozici na evropských trzích a v České republice tomu není jinak. Červené stroje můžete vídat na loukách napříč celou republikou, a to jak v nížinách, tak v horských oblastech. V okolí Telče se…

Kuhn GA 8830 je novým dvourotorovým shrnovačem se stranovým odkládáním řádku, který využívá osvědčené prvky

(2.11.2020) Řadu dvourotorových shrnovačů se stranovým odkládáním řádku nyní u firmy Kuhn rozšíří nový model GA 8830, který používá osvědčené prvky z jiných shrnovačů tohoto francouzského výrobce.

Novinky pro příští sezonu. Pöttinger ukazuje velikost

(20.10.2020) Nejnovější technický vývoj velmi dobře zohledňuje požadavky uživatelů na vysokou kvalitu pícnin, perfektní kopírování nerovností, čistou a hospodárnou technologii sklizně. I pro příští rok k vám přicházíme s mnoha novinkami v oblasti sklizně pícnin.

Výkon pro horaly. Dva jednorotorové shrnovače Krone z nové výrobní řady Highland

(14.8.2020) Zvláštní terén vyžaduje speciální vybavení. To platí také pro sečení, obracení a shrnování v horských podmínkách. Proto společnost Krone vyvinula speciální modely žacích strojů, obracečů i shrnovačů, které jsou nyní v nabídce pod označením „Highland“.

Po letitých zkušenostech s pásovými shrnovači zemědělský podnik nově investoval do inovativního Reiteru Respiro

(4.8.2020) Stále více se začínají rozšiřovat pásové shrnovače píce pro šetrné zacházení s jetelovinami. Největší zkušenosti s tímto typem shrnovače má u nás společnost ZD Krásná Hora nad Vltavou a.s., kde po letech používání zaznamenali výrazné snížení nákladů na…

Pöttinger uvádí na trh nový čtyřrotorový shrnovač Pöttinger TOP 1403 C s hybridní technologií

(29.7.2020) Shrnovač je jedním z nejdůležitějších strojů v celém sklizňovém řetězci. Kvalita řádků musí být navzdory velkému pracovnímu záběru nejvyšší. TOP 1403 C s maximálním pracovním záběrem 14,0 m je novým čtyřrotorovým shrnovačem od firmy Pöttinger.

Nové speciální horské žací stroje, obraceče a shrnovače od firmy Krone

(23.7.2020) Zvláštní podmínky provozu vyžadují speciální výbavu. To platí i pro sečení, obracení a shrnování v horských podmínkách. Proto Krone vyvinulo speciální výrobní řadu určenou pro členitý terén, která je nově k dispozici pod označením „Highland“.

Pöttinger představuje nové jednorotorové a dvourotorové shrnovače s pohyblivým rámem

(15.7.2020) Pro rok 2021 rakouský Pöttinger představuje dva nové modely jednorotorových a dvourotorových shrnovačů. Modely TOP 422 A a 462 A s jedním rotorem jsou k dispozici v pracovních záběrech 4,20 a 4,60 m. Dvourotorový model TOP 632 A má pracovní záběr 3,40 -…

Praktický a přitom nenáročný na údržbu, Krone rozšiřuje řadu shrnovačů o nový model Swadro TC 1250

(14.7.2020) S novým modelem Swadro TC 1250 představuje Krone nového nástupce pro profesionální sektor, který zaujme svou jednoduchou obsluhou bez elektroniky. Pracovní šířka moderně navrženého shrnovače je mezi 9,80 m až 12,50 m. K provozu stroje stačí pouze dva…

Čtyřrotorový shrnovač Kuhn GA 13031 je předurčen k vysokému plošnému výkonu

(4.6.2020) Jednoduchou konstrukcí se pyšní nový čtyřrotorový shrnovač Kuhn GA 13031, který doplňuje modelovou řadu zahrnující dva modely GA 13131 a GA 15131. Shrnovač byl prezentován loňském mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica v Hannoveru.

Péče o techniku pro rozhazování, obracení a shrnování pícnin

(27.5.2020) Článek pojednává o technice rozhazování, obracení a shrnování. Věnuje se volbě středového nebo stranového shrnovače. Zmíněno je také správné nastavení strojů - nastavení výšky prstů rotoru, vnějšího kopírovacího kolečka či sklonu rotoru.