Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Články na téma „Sklízecí mlátičky“

Téma „Sklízecí mlátičky“ – třídění:

AGRALL v Banticích otevřel brány. Nechyběly novinky a pilot F1 za volantem traktoru

(4.4.2023) Během 2. a 3. března uspořádala společnost AGRALL zemědělská technika na svém středisku v Banticích na Znojemsku Den otevřených dveří s doprovodným programem. Nechyběla tematická stanoviště, workshopy a projížďka traktorem Claas Arion 660 v edici Le…

Sklízecí mlátičky John Deere S pro nejvyšší výkony

(18.1.2023) Na Kombajn Kempu pořádaném společností STROM PRAHA měly velké zastoupení sklízecí mlátičky John Deere řady S. Vystaveny byly konkrétně modely John Deere S680, S690 a S790 s adaptérem John Deere FD735 a novým pásovým podvozkem. Právě posledně jmenovanému…

Pod drobnohledem: Sklízecí mlátička John Deere řady T s průchodností až 50 tun za hodinu

(10.1.2023) Společnost STROM PRAHA na svém nově zrekonstruovaném středisku ve Smiřicích u Hradce Králové uspořádala akci s názvem Kombajn Kemp, na které prezentovala sklízecí mlátičky značky John Deere. V tomto článku si blíže představíme sklízecí mlátičku John…

Zajímavá fakta o kombajnu Niva SK-5, které jste možná nevěděli

(9.1.2023) Sklízecí mlátička Niva SK-5 se hojně rozšířila po celém Sovětském svazu. I v postsovětské éře pracuje na mnoha ruských farmách dodnes. Shromáždili jsme několik faktů, které jste nevěděli nebo možná věděli, ale nepřikládali jim důležitost.

Poznejte výrobní závody značky CLAAS

(3.1.2023) CLAAS prezentuje své výrobní závody, kterých je více než deset po celém světě pod heslem "Many Places. One Passion." Rozhovory se zaměstnanci a vedoucími pracovníky, tematické články a videa nabízejí osobní a jedinečný pohled na každodenní pracovní život.

První vyčesávací adaptér OZON v Česku řeší hlavní problémy při sklizni obilnin a speciálních plodin

(27.12.2022) Způsob sklizně vyčesáváním zrn nebo klasů se v evropských podmínkách i přes řadu výhod zatím významně nerozšířil. Čeští zemědělci, kteří pěstují a sklízí náročné plodiny, však mají nyní možnost vyzkoušet vyčesávací adaptér OZON.

CLAAS modernizoval výrobní závod v Harsewinkelu. Denně vyrobí 30 sklízecích mlátiček v nejrůznější specifikaci

(16.12.2022) CLAAS investoval v rámci projektu SynPro 2020 44 milionů eur do svého výrobního závodu na sklízecí mlátičky v německém Harsewinkelu. S využitím nejmodernějších výrobních a logistických technologií lze na jediné lince zkonstruovat dvě modelové řady…

Novinky Case IH představeny na zámku Zbiroh

(13.12.2022) V jednom z nejstarších šlechtických sídel v Čechách, na zámku Zbiroh, se 24. listopadu uskutečnilo VIP setkání zemědělských podniků. Členové redakce Agroportal24h měli možnost být u toho.

Zimní údržba sklízecí mlátičky aneb Co dělá kombajnér po sezóně?

(11.12.2022) S touto otázkou se setkáváme velmi často. Jak je známo, sklízecí mlátičky jsou sezónní stroje a provozují se pouze určitou část v roce. Přes zimu si užívají odpočinku a navíc dostávají nadstandardní péči. Mají to tak ale i jejich obsluhy – kombajnéři?

Nové sklízecí adaptéry CLAAS VARIO s automatikou

(2.12.2022) Obsluha nových sklízecích adaptérů CLAAS VARIO již nemusí manuálně nastavovat délku stolu a vertikální a horizontální polohu přiháněče, aby dosáhla optimálního, rovnoměrného sběru plodin a jejich toku do sklízecí mlátičky.

Case IH Axial-Flow: Šetrnost na prvním místě aneb každé zrnko se počítá

(28.11.2022) Sklizeň je v zemědělství jednou z hlavních částí celého roku, kdy se vrací celoroční úsilí vložené do práce na poli. Pro každého zemědělce je důležité sklidit co nejvíce a s co nejmenšími ztrátami. Právě proto je důležité klást důraz na šetrné zacházení…

New Holland T8 a Case IH Magnum Raven Autonomy: Ovládání traktoru bez řidiče z kabiny sklízecí mlátičky

(24.11.2022) Na veletrhu SIMA v Paříži byly k vidění dva traktory New Holland T8 a Case IH Magnum s technologií Raven Autonomy. Tyto traktory bez řidiče jsou schopné odvážet obilí od sklízecí mlátičky.

Sklízecí mlátička New Holland CX slaví 20. výročí

(21.11.2022) Vytřásadlová sklízecí mlátička New Holland CX byla uvedena na trh v roce 2002. Od té doby bylo vyrobeno více než 20 000 kusů. Mlátička také získala 33 nejrůznějších ocenění.