Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 17.5. – svátek slaví Aneta

Články na téma „Zajímavosti“

Téma „Zajímavosti“ – třídění:

I revoluční nosič NeXaT má svého předchůdce! Sověti vkládali naději do Agromostů

(27.12.2021) Zemědělce po celém světě nedávno uchvátil nosič nářadí NeXaT od německého výrobce. Za své schopnosti získal zlatou medaili veletrhu Agritechnica. Stroj je prezentován jako budoucnost zemědělské techniky. Když se podíváme hlouběji do historie, zjistíme,…

Velký milník: Roboti od Naïo Technologies mohou na poli pracovat bez lidského dozoru

(22.12.2021) Po deseti letech existence upevňuje společnost Naïo Technologies své postavení lídra v oblasti zemědělské robotiky tím, že jako první společnost na světě certifikuje, že její velkoplošní zemědělští roboti budou od jara 2022 pracovat na polích bez dozoru!

Kamerový systém Amazone pro lepší přehled a vyšší bezpečnost na silnici. Už žádná omezená viditelnost na křižovatkách nebo výjezdech z pole

(22.12.2021) Firma Amazone ke svým čelním zásobníkům a nádržím nově nabízí kamerový systém certifikovaný Německou zemědělskou společností (DLG). Cílem je zajistit bezpečný provoz po pozemní komunikaci.

Svahový speciál Kabar 132, unikátní stroj zaujme i dnes. Měl kotvu, věž i systém vyrovnávání!

(20.12.2021) Pro práci na velmi svažitých pozemcích byl v Československu vyvinut speciální samojízdný stroj Kabar 132 s adaptérem na drcení křovin a rovnání povrchu. Ve svém době byl se svým zaměřením a technickým řešením jediný svého druhu na světě.

Samojízdné stroje Krone uchvátily veřejnost, do sériové výroby se nikdy nedostaly

(13.12.2021) Krone je známo výrobou samojízdných žacích strojů a sklízecích řezaček. Pokud nahlédneme hlouběji do historie tohoto německého výrobce, zjistíme, že vyvinul ještě zajímavější stroje.

Speciál IVECO X-WAY pro přípravu krmné směsi dodala společnost AGROTEC Group

(1.12.2021) Společnost AGROTEC Group pro svého zákazníka dodala vozidlo IVECO X-WAY se speciální nástavbou s míchárnou krmné směsi. Nástavba je vybavena míchárnou a kladívkovým šrotovníkem.

Bobcat MaxControl: Přichází revoluční ovládání nakladačů chytrým telefonem

(18.11.2021) Bobcat uvádí na trh systém dálkového ovládání MaxControl. Tato novinka umožňuje operátorům ovládat kompaktní nakladače Bobcat na dálku prostřednictvím aplikace v iPhonu nebo iPadu. Systém MaxControl nabízí nové řešení dálkového ovládání pro použití v…

Drsný pickup FAT TRUCK projede, co žádné jiné auto. Po silnici, vodě i poli přepraví nářadí na místo určení

(12.11.2021) FAT TRUCK je schopen jet rychlostí až 25 km/h, jezdit po vodě rychlostí 3 km/h a zdolávat prudké blátivé kopce až do 75 % stoupání.

Košík dřeva místo litru benzínu. Nadšenec provedl unikátní přestavbu traktoru na dřevoplyn

(20.9.2021) Při procházce kolem nablýskané zemědělské techniky na českobudějovickém výstavišti při příležitosti konání agrosalonu Země živitelka 2021 jsme mohli vidět také historickou techniku a unikátní exponáty. Poslední zmíněnou kategorii zastupoval zajímavý a…

Muž prozkoumal opuštěný ruský traktorový závod. Nafotil, jak smutně skončil unikátní prototyp

(30.8.2021) Stroj historické hodnoty, který by jednoho dne mohl mapovat v muzeu značky vývoj toho či onoho modelu, v případě Volgogradského traktorového závodu (VTZ) jen smutně chátrá v opuštěných prostorách výrobní haly.

Rusové se pokusili pásové traktory osadit koly, skončilo to naprostým fiaskem

(20.8.2021) Ke konci minulého století se na území Ruska a okolních států poptávka po pásových traktorech snižovala. Velcí výrobci těchto typů traktorů se museli přizpůsobit novým požadavkům trhu. Stále větší oblibu si totiž získávaly kolové traktory.

Legendární Škodu osadil kabinou z náklaďáku, teď se ji pokouší prodat

(13.8.2021) Pokusy o podobné úpravy obvykle nepřekročí stádium nápadu, neboť málokdo chce investovat čas a peníze do přestavby staršího, osvědčeného a fungujícího traktoru. Našel se ale fanoušek československého legendárního traktoru, který nebyl spokojen s jeho…

Ital zvýšil světlou výšku traktoru přidáním dalších čtyř kol. Konstrukce budí rozpaky

(30.7.2021) Pokud chcete jezdit s traktorem ve vzrostlém porostu, je potřeba zvýšit jeho světlou výšku – aby nedocházelo k poškozování rostlin. U tohoto traktoru Fiatagri 88-94 DT zaujme podomácku vyrobená konstrukce.