Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

BV-Technika začala spolupracovat s českým výrobcem elektrických ohradníků fencee

Zveřejněno: 4. 3. 2024

Společnost BV-Technika a.s. oznámila, že začala spolupracovat se společností VNT electronics zabývající se vývojem a výrobou produktů pod obchodní značkou fencee. Od dnešního dne je možné prostřednictvím obchodní sítě BV-Techniky prohlížet a objednávat mezi řadou elektrických ohradníků a příslušenství k nim.

Generátor elektrického ohradníku fencee power DUO RF PDX40.

Společnost VNT electronics vyrábí produkty pod obchodními značkami Dogtrace a fencee. Jde o generátory pro elektrické ohradníky, které chrání výběh zvířat nebo zabezpečují pozemky.

BV-Technika nyní může svým zákazníkům nabídnout nejrůznější typy síťových a kombinovaných generátorů pro elektrické ohradníky. V nabídce společnosti také můžeme nalézt produkty tzv. „Chytré farmy fencee“, jako jsou chytré generátory a chytrá zařízení farmy. BV-Technika nabízí nejžádanější zboží pro zemědělce, a to ohradníky s příslušenstvím pro skot, ovce a kozy. Mezi příslušenství patří kůly, sloupky, tyčky, elektrické ohradníkové sítě, pletiva, vchodové brány, dvířka, vodiče, spojky a mnoho dalšího.

Ohradníkové generátory fencee se vyznačují širokou škálu praktických funkcí. Mimo běžných benefitů, jako je vysoká odolnost a spolehlivost, nabízí také speciální funkce pro zvýšenou ochranu zvířat a okolí. Mikroprocesorem řízený elektronický systém neustále optimalizuje výkon generátoru vzhledem k aktuálnímu stavu a zatížení ohradníku. Technologie Safe Shock zajistí maximální bezpečnost elektrické ohrady. Hlavním produktem v nabídce je komplexní systém chytrého ohradníku pro vzdálené ovládání a kontrolu elektrických ohrad v reálném čase. Produkty Chytré Farmy s aplikací fencee Cloud zprostředkují uživateli dokonalý přehled o elektrické ohradě odkudkoliv na světě.

Na zařízení fencee je poskytována prodloužená tříleté záruka. V případě poruchy nebo poškození generátoru (např. úder blesku, poškození vodou) je k dispozici technická podpora v okamžiku oznámení.

Přehledná nabídka

Zdroje pro elektrický ohradník jsou rozděleny do kategorií podle zvířat. Každé zvíře se liší odporem kůže, citlivostí a velikostí. Citlivější zvířata jsou psi, kočky, koně, králíci, drůbež, ale i malí predátoři kuny a vydry. Ty méně citlivá zvířata jsou pak ovce, kozy, skot, ale i divoká prasata a jiná lesní zvěř. Mláďata jsou také citlivější, pro telata a hříbata lze však použít i silnější generátory energy DUO ED nebo energy DUO RF EDX s výkonem až 15 J poskytující snížený výstup.

Příslušenství dodávané ke generátoru elektrického ohradníku fencee power DUO RF PDX40.
Příslušenství dodávané ke generátoru elektrického ohradníku fencee power DUO RF PDX40.

Od citlivosti zvířete, délky ohrady a náročnosti terénu se odvíjí potřebná síla generátorů pro elektrický ohradník. Podle vlastností a funkcí jsou zařazeny generátory do jednotlivých modelových řad. Mimo jiné jsou generátory rozděleny podle napájení na kombinované a síťové. V nabídce nalezneme i chytré RF generátory, které komunikují prostřednictvím rádiové frekvence, čímž vám ulehčí práci a ušetří čas. Mezi RF generátory chytré farmy se řadí fencee energy DUO RF EDX a power DUO RF PDX.

O značce fencee

Ohradníky a některé související produkty jsou vyráběny výhradně v České republice přímo v Lanškrouně. Po celé republice má společnost desítky partnerů, kteří pomáhají s výběrem a koupí toho správného produktu včetně řádné instruktáže. Mezi ně nyní spadá i BV-Technika působící na trhu již od roku 1994 a je přítomna na území Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského, Pardubického a Královéhradeckého kraje.

Generátor elektrického ohradníku fencee power DUO RF PDX40 lze propojit s mobilní aplikací.
Generátor elektrického ohradníku fencee power DUO RF PDX40 lze propojit s mobilní aplikací.

Společnost vyrábějící produkty fencee byla založena v roce 2004 v Litomyšli. Během let na trh uvedla celou řadu úspěšných produktů a několikrát se musela stěhovat, protože výrobní prostory přestaly vyhovovat. Vzhledem ke vzrůstající poptávce po produktech byla v roce 2017 rozšířena výroba a obchodní oddělení. Firma se nyní nachází v Lanškrouně. Od stejného roku je výroba generátorů elektrických ohradníků pro hospodářská zvířata pod novou obchodní značkou fencee. Společnost se účastní i mezinárodních veletrhů. V listopadu 2022 se zúčastnila světoznámého veletrhu EuroTier v Německu. Jako jeden z celkově dvou českých vystavovatelů hrdě zastupovala segment elektrických ohradníků s kompletním portfoliem produktů fencee. Na 49. ročníku Mezinárodního agrosalonu Země živitelka v roce 2023 společnost získala cenu Zlatý klas za nejlepší vystavený exponát v kategorii Mechanizace. Tímto hodnoceným exponátem byla novinka, která již brzy bude uvedena na trh, a to generátor fencee energy Smart Cellular DUO EDC150, který se připojuje přímo k softwaru výrobce pomocí technologie eSIM a díky tomu je možné zařízení umístit kdekoliv, kde je GSM signál a ovládat ho na dálku.

Jak funguje elektrický ohradník?

Elektrický ohradník se skládá z elektrického generátoru (zdroje) a ohrazení vytyčeného sloupky a vodiči. Elektrický generátor zásobuje vedení ohradníku proudovými impulsy. Tyto impulsy jsou charakteristické vysokým napětím a velmi krátkým trváním (méně než 0,0003 sec.). Nicméně zásah elektrickým proudem je velmi nepříjemný a zvířata se učí rychle ohradník respektovat. Elektrický ohradník není jen fyzická, ale i psychická překážka.