Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Case IH Quadtrac 715 oficiálně: co všechno víme o nejvýkonnějším traktoru v historii značky?

Zveřejněno: 17. 10. 2023

Case IH oficiálně představuje svůj nejvýkonnější sériově vyráběný traktor Case IH Quadtrac 715. První evropské veřejné představení traktoru se uskuteční na veletrhu Agritechnica v listopadu 2023 v německém Hannoveru. Novinářům se již prakticky ukázal v Rakousku a my byli u toho!

Case IH Quadtrac 715 oficiálně.

„Principem vývoje traktoru Case IH Quadtrac 715 není jen vyšší výkon,“ říká Franz Josef Silber, produktový marketingový manažer Case IH. „Naším cílem bylo vytvořit stroj, který by odpovídal požadavkům největších zemědělských podniků v našem regionu, aby pracoval s nářadím ideální rychlostí, produkoval vyšší pracovní rychlost a umožňoval provádět operace v ideálním čase, a to i v náročných pracovních podmínkách, aby se co nejlépe využila krátká časová okna. Chtěli jsme také zajistit ochranu půdy prostřednictvím většího záběru a menšího počtu přejezdů, což rovněž znamená vyšší efektivitu a minimální zatížení půdy.“

Case IH Quadtrac 715 je osazen motorem o výkonu 715 koní (maximální výkon činí 778 koní). Traktor je vybaven zcela novým motorem FPT Cursor 16L TST vyvinutým speciálně pro tento traktor. Tento nový špičkový motor s nejlepší kompaktností a poměrem výkonu k hmotnosti na trhu se vyznačuje osvědčenou spolehlivostí motorů Cursor s robustní a štíhlou konstrukcí. Byl podroben rozsáhlým testům po dobu více než 20 000 hodin na zkušebně i v terénu. Spalovací komora bez EGR byla vylepšena tak, aby umožnila zvýšení maximálního tlaku až na 220 barů, mezichlazení spolu s vysokou dostupností točivého momentu zajišťuje rychlou odezvu při zatížení; zatímco vstřikovací systém Common Rail 2. generace, pracující při tlaku až 2 500 barů, zajišťuje vysokou účinnost motoru a nízkou spotřebu kapaliny. Zdvihový objem motoru je o 23 % větší než u modelu Case IH Quadtrac 645 s motorem Cursor 13L TST a poskytuje maximální výkon 778 koní při 1 900 ot/min a maximální točivý moment 3 255 Nm při nízkých 1 400 ot/min. V neposlední řadě bezúdržbový systém následné úpravy výfukových plynů bez DPF a servisní intervaly oleje 600 hodin pomáhají udržet provozní náklady stroje na nízké úrovni. Motor spolupracuje s 16stupňovou převodovkou PowerDrive powershift s automatickým řízením produktivity (APM). Tato převodovka, představená u nedávno uvedené řady Case IH Quadtrac AFS Connect, je vybavena vylepšenými základními komponenty. Nádrže na naftu pojmou 1 968 litrů, což je o 11 % více než u modelu Case IH Quadtrac 645.

S velkým výkonem přichází i větší efektivita. Tento nejnovější model Case IH Quadtrac 715 představuje nový těžký podvozek Quadtrac, který nabízí zvýšenou trakci, aby udržel krok s výkonem motoru. Zároveň však poskytuje manévrovatelnost potřebnou pro jízdu kamkoli, lepší viditelnost a průchodnost na silnici, což zlepšuje zážitek z jízdy na poli i mimo něj. Traktor má také nový design, LED osvětlení a přepracovaný výfuk.

Interiér kabiny traktoru Case IH Quadtrac 715
Interiér kabiny traktoru Case IH Quadtrac 715

Zvenčí se nový Case IH Quadtrac 715 odlišuje od svých stájových kolegů novým výrazným designem kapoty. Kapota, kterou lze zvednout o 31 % výše pro lepší přístup k servisu, se otevírá a zavírá pomocí elektropohonu, ovládaného spínačem v uzamykatelné skříňce poblíž schůdků kabiny. Má také nový design osvětlení s novými silničními LED světly a také pracovními světly, která mají výkon 25 420 lumenů, což představuje o 11 % vyšší světelný výkon. Ty jsou doplněny novými pracovními světly montovanými na kabinu, která jsou k dispozici ve třech balíčcích, přičemž nejvyšší balíček poskytuje dodatečný výkon 45 600 lumenů s pokrytím 360°.

Těžký podvozek traktoru Case IH Quadtrac 715 a delší rozchod zlepšuje trakci a flotaci, čímž snižuje utužení půdy. Nové těžké pásové jednotky se výrazně liší od těch, které jsou na ostatních modelech Quadtrac. Pásy jsou o 305 mm delší, což zajišťuje větší kontakt s půdou, lepší přenos výkonu, větší trakci a menší zhutnění. Průměr hnacího kola je 1 008 mm, což je více než 910 mm, s pěti pásovými výstupky zapojenými do hnacího kola namísto čtyř, aby bylo možné zvládnout vyšší točivý moment a maximalizovat životnost pásů.

Volitelný tříbodový závěs kategorie 4, který byl nedávno představen u jiných nových modelů Case IH Quadtrac, zvedne 10 092 kg a byl od počátku navržen tak, aby odpovídal schopnostem modelu Case IH Quadtrac 715.

Case IH Quadtrac 715 dostal atraktivní design.
Case IH Quadtrac 715 dostal atraktivní design.

Otočné schody traktoru Case IH Quadtrac 715 zajišťují bezpečný a snadný přístup do kabiny, zatímco pohodlnou jízdu zajišťuje čtyřbodové odpružení kabiny. Mezi další praktické novinky patří madla kolem střechy, která usnadňují bezpečné mytí oken, a nový přední stěrač.

V interiéru traktoru Case IH Quadtrac 715 jsou nové úložné prostory, zatímco nový strop zahrnuje nové LED osvětlení a zvyšuje výkon reproduktorů zvukového systému. Technologie AFS Connect umožňuje zaznamenávání údajů o vozidle a agronomických údajů, včetně obousměrného přenosu mezi traktorem a online portálem myCaseIH, a zároveň umožňuje vzdálené sledování/podporu stroje majiteli a prodejci.

Case IH Quadtrac 715 poskytuje obsluze lepší přehled o datech, konektivitu a automatizaci, aby mohla efektivněji vykonávat jakoukoli práci bez ohledu na to, kdo sedí v kabině. Traktor je vybaven systémem AFS AccuGuide a AFS AccuTurn. Duální displeje Pro 1200 poskytují přístup k většímu množství dat v reálném čase v celém vozovém parku.

Case IH Steiger 715 Quadtrac není jen naším dosud nejvýkonnějším traktorem – přináší výkon s cílem. Přenáší na půdu více výkonu, aby toho za den zvládl více, a zároveň je dostatečně hbitý, aby zvládl jízdu v jednom jízdním pruhu,“ říká Tom Curley, globální produktový manažer Case IH pro značku Steiger. „S příchodem modelu Case IH Quadtrac 715 se řada Steiger dostává do pozice jednoho z nejflexibilnějších traktorů v nabídce Case IH.“

Podle našich zdrojů by Case IH neměl zůstat jen u tohoto modelu. Již pracuje na ještě výkonnějším stroji.