Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Čelní nádrž Lemken SprayHub s výbavou SprayKit pro plečky a secí stroje má nové funkce

Zveřejněno: 31. 7. 2023

Čelní nádrž Lemken SprayHub lze používat se sadou SprayKit pro páskový postřik a ve spojení s mechanickou meziřádkovou plečkou. Lemken uvádí, že kombinací meziřádkového kypření s páskovým postřikem lze ušetřit 40 až 60 % postřikové látky. Přínosem nové technologie je rovněž snížení počtu pracovních operací.

Čelní nádrž Lemken SprayHub s výbavou SprayKit ve spojení s přesným secím strojem Lemken Azurit.

Lemken má v nabídce čelní nádrž Lemken SprayHub a kypřiče vybavené zařízením SprayKit složeným z rozvodů a trysek pro aplikaci postřiku. Tato kombinace je navíc zajímavá i z hlediska úspory pracovních operací – kypření a postřik se provádí při jednom přejezdu.

Čelní nádrž Lemken SprayHub kombinuje všechny potřebné funkce k rychlé aplikaci postřiku. Nádrž je pro tento účel vybavena vlastním ovládáním, míchacím a čisticím systémem. Je řízena sběrnicí ISOBUS a lze ji intuitivně ovládat prostřednictvím softwaru iQblue spray. K dostání je ve dvou provedeních s kapacitou 1 100 nebo 1 500 litrů. Vedle hlavní nádrže je k dispozici nádrž na čistou vodu, nádobka na mytí rukou a plnicí síto. Práškové účinné látky a větší množství granulovaného hnojiva se díky indukční trysce umístěné v nádrži rychle a bezpečně rozpustí. Uzavřený přenosový systém umožní přemístění čisté směsi pesticidů z nádoby do postřikové nádrže, a to pouze se zanedbatelnou kontaminací obsluhy a životního prostředí.

Meziřádkové plečky Steketee je možné využívat tak, aby bylo možné používat sadu SprayKit pohodlně v terénu. Zařízení je osazeno výškově nastavitelným držákem trysek a stupnicí pro snadné nastavení požadované výšky a polohy postřiku, což obsluze umožňuje individuální nastavení šířky požadovaného postřikového pásu v závislosti na rozteči řádků, plodině a typu aplikace. K dispozici jsou i různá provedení trysek, nechybí ani speciální pásové postřikovací trysky s rozprašovacími kužely, které zajišťují rovnoměrnou koncentraci postřikové kapaliny v celé nastavené šířce pásma.

Čelní nádrž Lemken SprayHub s výbavou SprayKit ve spojení s plečkou Steketee.
Čelní nádrž Lemken SprayHub s výbavou SprayKit ve spojení s plečkou Steketee.

SprayKit na plečce je rozdělen do několika mechanicky ovládaných sekcí. Nyní je k dispozici také automatické ovládání každé jednotlivé trysky pomocí navigačního systému GPS a možnost elektronické deaktivace postřiku jednoho řádku za pomocí ISOBUS. V závislosti na modelu lze Lemken SprayHub použít k pásovému postřiku až 28 řádků s plečkami Steketee EC-Weeder. Zde je možné mít dvě trysky na řádek, aby bylo možné herbicid stříkat z boku a pod listy plodin.

Systém pro páskový postřik SprayKit (trysky a čelní nádrž) lze používat i ve spojení s plečkou jiné značky a typu či jej agregovat s jinou technikou pro zpracování půdy. Sada SprayKit je nově k dispozici i pro propojení s přesným secím strojem Lemken Azurit.