50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Fendt získal na Polních dnech DLG 2022 dvě ocenění

Zveřejněno: 4. 7. 2022

Od 14. do 16. června se na pokusné farmě Kirschgartshausen v Mannheimu konaly Polní dny DLG. Za slunečného počasí a teploty až 34 stupňů navštívilo veletrh rostlinné výroby přibližně 15 000 lidí. Společnost Fendt získala na veletrhu stříbrnou medaili DLG a cenu DLG Agrifuture Concept Award 2022.

Fendt získal na Polních dnech DLG 2022 dvě ocenění.

Zahraniční návštěvníci přijeli především z Nizozemska, Rakouska, Švýcarska, Francie, Litvy, Polska a České republiky. Společnost Fendt letos vystavila samojízdný postřikovač Fendt Rogator 665, Fendt 516 Vario spolu s čelním nakladačem Fendt CargoProfi a novým teleskopický nakladač Fendt Cargo T740.

Večer 15. června proběhlo slavnostní předávání medailí DLG Innovation Award a DLG Agrifuture Concept Award 2022. Předávání mělo původně proběhnout na veletrhu Agritechnica, ale z důvodu zrušení bylo přesunuto na Polní dny DLG. Tam inovační komise DLG předala zlaté a stříbrné medaile a ocenila průkopnické práce pro budoucnost zemědělství.

„Stříbrná medaile DLG za samočisticí vzduchový filtr je pro nás a zejména pro naše inženýry velkou poctou. Automatické čištění vzduchového filtru nebylo dosud na trhu tímto způsobem k dispozici a ukazuje své výhody zejména v oblastech se silnou prašností, jako je Severní a Jižní Amerika, ale také jižní Evropa," vysvětluje Walter Wagner ze společnosti AGCO/Fendt. Cena DLG Agrifuture Concept Award byla udělena projektu na téma vodík. V rámci projektu H2Agrar je zkoumána vodíková infrastruktura. Za tímto účelem Fendt vyvíjí prototyp vodíkového traktoru, který bude uveden do prvního provozu v roce 2023.