Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Flexibilní secí systém Lemkenu umožňuje ještě jednu možnost výsevu

Zveřejněno: 10. 9. 2018

Sólové secí botky Optidisc 25 společnosti Lemken nyní poskytují zemědělcům ještě jednu možnost výsevu. Secí botky Optidisc 25 mohou být nyní kombinovány s předním zásobníkem Solitair 23 a hnaným rotovátorem. Tím se vytvoří agilní kompaktní secí kombinace s optimálním rozložením hmotnosti, a to i při práci s menším traktorem. Výsledkem je, že společnost Lemken nyní nabízí kompletní modulární sadu secích strojů, kterou lze kombinovat s předním zásobníkem, který lze samozřejmě také kombinovat s přesným secím strojem Azurit.

Čelní zásobník, rotovátor a sekce se secími botkami.

Společnost Lemken již před lety integrovala dvoudiskové secí botky do svých secích strojů. Dvoudiskové secí botky v novém stroji jsou vedeny paralelně a mají bezúdržbová ložiska. Hloubku ukládání osiva a tlak lze nastavovat samostatně. Výsledkem je, že secí botky OptiDisc konzistentně a přesně ukládají semena v konstantních hloubkách, a to i při vysokých pracovních rychlostech. Tlak botek lze nastavit mechanicky (až na 45 kg) nebo hydraulicky z kabiny traktoru (až na 70 kg).

Čelní zásobník Solitair 23 má kapacitu 1900 litrů a má štíhlý design pro dobrou viditelnost. Čtyři dávkovací jednotky zajišťují, že semena jsou distribuována s vysokou přesností.

Nová sekce se secími botkami bude k dispozici v pracovních záběrech 4 nebo 4,50 m od roku 2019.

Mezi další představené novinky patří nové kompaktní diskové brány Rubin 10 nové generace , nové pluhy Diamant 16 a Juwel 7 M, přední zásobník Solitair 23 a velkokapacitní zásobník hnojiv.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Lemken

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.