Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Postřiková ramena Amazone Super-L3 jsou k dostání se záběrem až 48 metrů a novým systémem kompenzace výkyvu

Zveřejněno: 9. 2. 2024

Firma Amazone vyvinula ramena Amazone Super-L3 se záběrem až 48 metrů a novým systémem kompenzace výkyvu pro ty nejextrémnější podmínky a naprosto hladký chod.

Speciální konstrukce ramene Amazone Super-L3 zajišťuje maximální stabilitu při nízké hmotnosti.

Sortiment postřikovačů Amazone dříve zahrnoval ramena s pracovním záběrem 36 – 42 metrů. Nyní však přibyly verze se záběrem 30, 33, 45 a 48 metrů. Verze 45 a 48 metrů jsou navíc vybaveny systémem kompenzace výkyvu. Ten bude standardně implementován do všech ramen Amazone Super L3 o záběru od 39 metrů.

Speciální konstrukce ramene zajišťuje maximální stabilitu při nízké hmotnosti. Vnitřní části ramene Amazone Super-L3 jsou vyrobeny z oceli. Vnější sekce ramene se skládají z hliníku z důvodu co nejnižší celkové hmotnosti. Výhodou lehkých vnějších sekcí je, že jen malá část dodatečné hmotnosti musí být plynule vedena přes plodinu na vnější straně. Hladké vedení ramene je mimořádně důležité, zejména v případě velkých pracovních záběrů. Profily předposlední sekce ramene jsou vyrobeny z uhlíkových vláken pro maximální stabilitu při nízké hmotnosti.

Systém kompenzace výkyvu je umístěn uprostřed ramene a spojuje paralelogram s levou a pravou částí ramene. Systém má velmi robustní konstrukci, aby vyhovoval zvýšeným nárokům na vysokou pracovní rychlost. Je standardně vybaven aktivním systémem vedení ramene ContourControl a aktivním tlumením vibrací SwingStop plus.

Systém kompenzace výkyvu je umístěn uprostřed ramene a spojuje paralelogram s levou a pravou částí ramene Amazone Super-L3.
Systém kompenzace výkyvu je umístěn uprostřed ramene a spojuje paralelogram s levou a pravou částí ramene Amazone Super-L3.

Výbava ramen Amazone Super-L3 s délkou od 39 metrů zahrnuje manuálně volitelné ovládání jednotlivých trysek AmaSwitch nebo elektrický ovládání jednotlivých trysek AmaSelect (včetně LED osvětlení jednotlivých trysek) a vysokotlaký recirkulační systém DUS pro. Pro oba systémy ovládání trysek je volitelně k dispozici rozteč trysek 25 cm.