Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Spojovací rám Krone EasyCut TC Connect umožňuje sklízet píci s pracovním záběrem až 13,08 m v režimu CTF

Zveřejněno: 20. 1. 2022

Speciálně pro poptávku z oblastí Austrálie a USA KRONE vyvinulo nový spojovací rám Krone EasyCut TC Connect – jedná se o rám pro spojení dvou tažených žacích strojů.

S novým rámem KRONE TC Connect znovu potvrzují svou kompetenci ve vývoji inovativních, praktických řešení, a to i pro zámořské trhy.

Spojovací rámy KRONE lze flexibilně použít s žacími stroji KRONE EasyCut TC 400 a KRONE EasyCut TC 500 (oba se středovou ojí u modelů / TC = Trailed Center). Se dvěma KRONE EasyCut TC 500 a jedním čelně neseným žacím strojem KRONE lze dosahovat pracovní záběrů přesahujících 12 m, s takovým záběrem se tyto kombinace hodí i pro systémy jednotných kolejových stop (CTF).

CTF se těší stále rostoucí oblibě obzvláště v oblastech jako je například Austrálie. Stále častěji si ale nachází i cestu do Evropy. Díky využívání stále stejných kolejových stop (třeba pomocí GPS) se významnou měrou šetří půdy. CTF se doporučuje používat například v pícninách, které jsou zvláště citlivé na provoz, jako je vojtěška.

Spojovací rámy lze flexibilně použít s žacími stroji KRONE EasyCut TC 400 a KRONE EasyCut TC 500 (oba se středovou ojí u modelů / TC = Trailed Center).
Spojovací rámy lze flexibilně použít s žacími stroji KRONE EasyCut TC 400 a KRONE EasyCut TC 500 (oba se středovou ojí u modelů / TC = Trailed Center).

KRONE EasyCut TC Connect umožňují sklízet píci s pracovním záběrem větším 12 m až po max. 13,08 m – a sice v 3 m a 6 m rastru. Přitom je možné spojit KRONE EasyCut TC Connect s dalšími různými komponenty, aniž by to omezilo dosavadní funkčnost. Pokud řidič použije například v Austrálii a USA oblíbenou kombinaci dvou KRONE EasyCut TC 400 a čelního žacího stroje KRONE EasyCut F 400 CV Fold, dosáhne tří stejně mohutných řádků s homogenním prosycháním v celém sklizením porostu.

Jednotlivé žací stroje KRONE lze samozřejmě i nadále používat samostatně. Řešení KRONE TC Connect tak nabízí maximální flexibilitu a lze jej využít vždy tím nejlepším možným způsobem – i při velmi rozdílných plošných výkonech a rostoucích firmách. Jeden z důležitých argumentů je zejména i možnost odprodeje jednotlivých strojů.

Přehled možných pracovní záběrů s KRONE TC Connect:

  • Kombi KRONE TC 400, F 320 CV/CR: 10,3 metru

  • Kombi KRONE TC 400, F 360 CV/CR: 10,7 metru

  • Kombi KRONE TC 400, F 400 CV Fold: 11,1 metru

  • Kombi KRONE TC 500, F 320 CV/CR: 12,2 metru

  • Kombi KRONE TC 500, F 360 CV/CR: 12,6 metru

  • Kombi KRONE TC 500, F 400 CV Fold: 13,08 metru (se 40 cm přesahu na každé straně)