50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Teleskopické manipulátory CLAAS Scorpion s novým pohonem a novými prvky výbavy

Zveřejněno: 7. 12. 2021

Teleskopické manipulátory CLAAS Scorpion nižší a střední výkonnostní třídy budou využívat pohon VARIPOWER 2 převzatý ze samojízdných sklízecích řezaček CLAAS Jaguar.

Teleskopické manipulátory CLAAS Scorpion přichází s novým pohonem a novými prvky výbavy.

Teleskopické manipulátory CLAAS Scorpion 741, 736, 635, 1033 a 732 budou využívat pohon VARIPOWER 2, který byl navržen a vyroben exkluzivně pro společnost CLAAS. Stejně jako dříve bude obsluha moci jednoduchým stisknutím tlačítka zvolit jeden ze tří jízdní rozsahů – 0 až 15 km/h, 0 až 30 km/h nebo 0 až 40 km/h. Standardní maximální rychlost 40 km/h lze podle potřeby omezit na 30 či 20 km/h, přičemž v každém případě je jí dosahováno při snížených a úsporných otáčkách motoru.

VARIPOWER 2 přenáší na kola stejný točivý moment jako předchozí pohon VARIPOWER. Jeho jednoduchá, kompaktní konstrukce, díky níž odpadá nutnost použití převodových kol, mu zajišťuje vysokou míru odolnosti proti opotřebení a dlouhou životnost. Novinkou je průběžné odsávání oleje ze skříně pohonu výkonnou Venturiho trubicí. Je tak zaručena nízká spotřeba paliva i při rychlých jízdách po silnici.

Teleskopické manipulátory CLAAS Scorpion 741, 736, 635, 1033 a 732 budou využívat pohon VARIPOWER 2, který byl navržen a vyroben exkluzivně pro společnost CLAAS.
Teleskopické manipulátory CLAAS Scorpion 741, 736, 635, 1033 a 732 budou využívat pohon VARIPOWER 2, který byl navržen a vyroben exkluzivně pro společnost CLAAS.

Modely CLAAS Scorpion 960, 756 a 746 budou nadále využívat pohon VARIPOWER (746) a VARIPOWER PLUS (756, 960).

Další výbava pro manipulátory CLAAS Scorpion

Ke všem teleskopickým manipulátorům CLAAS Scorpion budou také k dispozici dvě nejmodernější kamery. Budou umístěny v nových držácích na rameni výložníku nebo u zadního závěsu. Na speciálním displeji v kabině pak bude promítán obraz z kamer (zadní pohled se na displeji objeví automaticky vždy při volbě režimu jízdy směrem vzad). Integrované vyhřívání prostoru uvnitř krytu kamery zabrání zamlžení nebo zamrznutí objektivu při provozu v chladném nebo vlhkém počasí.

 Teleskopické manipulátory CLAAS Scorpion se vyrábějí v závodě Liebherr v rakouském Telfsu.
Teleskopické manipulátory CLAAS Scorpion se vyrábějí v závodě Liebherr v rakouském Telfsu.

V dosahu joysticku bude nové čtyřmístné počítadlo pro ruční počítání nakládacích cyklů. Maják bude nově v LED provedení a stroj opatřen pneumatikami nových rozměrů. K zadní části stroje se obsluha dostane bez použití nářadí.

Výroba moderních manipulátorů CLAAS Scorpion probíhá v Telfsu

Teleskopické manipulátory CLAAS Scorpion se vyrábějí v závodě Liebherr v rakouském Telfsu. Neustálé investice proudící do závodu dovolily zdejšímu managementu přizpůsobit výrobní procesy rostoucím požadavkům zákazníků a zvyšující se složitosti strojů. Rozšířením montážní linky a instalací druhého světelného tunelu bylo možné zvýšit kapacitu a pozvednout kvalitu výroby. Teleskopické manipulátory CLAAS se montují v souladu s nejnovějšími ergonomickými poznatky.c

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.