Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Nová sklízecí mlátička John Deere S7 nabízí vyšší efektivitu a produktivitu. Má novou kabinu, vzhled i název

Zveřejněno: 5. 3. 2024

Na veletrhu Commodity Classic v Houstonu (Texas, USA) společnost John Deere představila novou sklízecí mlátičku John Deere S7. Tento stroj nabízí vyšší efektivitu díky nejnovějším motorům John Deere a vyšší produktivitu díky pokročilým automatizačním technologiím. Model John Deere S7 má novou kabinu, nový vzhled i název a také integrované pokročilé funkce pro precizní zemědělství. Navíc využívá širokou škálu inovativních technologií, které byly s úspěchem zavedeny u sklízecích mlátiček John Deere X9.

Sklízecí mlátičky John Deere S7 700 pohání motor JD9X o objemu 9 litrů, zatímco modely John Deere S7 800, S7 850 a S7 900 jsou poháněny motorem JD14X o objemu 13,6 litru.

Nové sklízecí mlátičky John Deere S7 jsou vybavené motory JDX nejnovější generace. Motor JD9X o objemu 9 litrů pohání model John Deere S7 700, zatímco modely John Deere S7 800, S7 850 a S7 900 jsou poháněny motorem JD14X o objemu 13,6 litru. Motory John Deere se osvědčily při práci na poli a poskytují dobré výsledky za všech podmínek sklizně. Za zmínku stojí zejména skutečnost, že motor JD14X s funkcí HarvestMotion dosahuje maximálního výkonu při snížených otáčkách pouhých 2 000 ot/min. Nový model John Deere S7 navíc využívá systém drcení a distribuce posklizňových zbytků jako model John Deere X9, což dále zvyšuje jeho celkovou efektivitu. Vyprazdňovací šnekový dopravník modelu John Deere S7 je vybavený nastavitelnou koncovkou, kterou lze ovládat z kabiny.

Sklízecí mlátičky John Deere S7 umožňují lepší využití automatizačních prvků pomocí volitelných technologických balíčků. Ty zahrnují například funkci automatického nastavení mlátičky při sklizni. Během sklízení dochází k upravování pěti parametrů sklízecí mlátičky na základě limitních hodnot ztrát zrna, množství nečistot a míry poškození zrna. Model John Deere S7 nově využívá také prediktivní automatizaci pojezdové rychlosti. Tento prediktivní systém snímá plodiny pomocí několika různých zdrojů včetně satelitních snímků biomasy a obrazu z inteligentních kamer. Model S7 tento živý obraz využívá k detekci výšky plodiny nebo přítomnosti prolehaných míst, a na základě toho v reálném čase upravuje pojezdovou rychlost.

Nová kabina sklízecích mlátiček John Deere S7.
Nová kabina sklízecích mlátiček John Deere S7.

Nová kabina – stejná jako u vlajkové lodi John Deere X9 – je vybavená displejem G5Plus CommandCenter, který umožňuje využívat funkce chytrého zemědělství, například AutoTrac, automatické otáčení AutoTrac, dokumentace a DataSync. Celkový komfort obsluhy dále zvyšuje nový displej v rohovém sloupku s vysokým rozlišením, uživatelsky přívětivým rozhraním a digitálními údaji o výkonu sklízecí mlátičky. Integrovaný přijímač StarFire zajišťuje výjimečnou stabilitu signálu a přesnost mezi přejezdy 2,5 cm. Integrované funkce precizního zemědělství dále doplňuje technologie JDLink, která zajišťuje obousměrné připojení pro automatické nahrávání údajů o plodinách a stroji do John Deere Operations Center a vzdálené monitorování stroje v reálném čase. Toto připojení je nezbytné pro maximalizaci provozuschopnosti během sklizně.

Design sklízecích mlátiček John Deere S7 podtrhuje příbuznost s vlajkovou lodí John Deere X9.
Design sklízecích mlátiček John Deere S7 podtrhuje příbuznost s vlajkovou lodí John Deere X9.

Design sklízecích mlátiček John Deere S7 podtrhuje příbuznost s vlajkovou lodí John Deere X9, a to například dynamickým tvarem bočních panelů, který zákazníci znají právě z modelu John Deere X9. Nový styl pojmenování uvádí v názvu každého modelu technologii separačního ústrojí, modelovou řadu, celkovou kapacitu a v budoucnu bude uvádět i hlavní inovace dané řady.

Na veletrhu Commodity Classic byly také představeny inovace sklízecích mlátiček John Deere X9. Počínaje modelovým rokem 2025 budou všechny automatizační funkce představené u modelů John Deere S7 dostupné i u vlajkových sklízecích mlátiček John Deere. U všech modelů sklízecích mlátiček X9 bude navíc nově dostupná i technologie snímání kvality zrna známá z řad John Deere S7 a John Deere T.