Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Zuidberg slaví 40 let. Je světovou jedničkou na trhu s čelními závěsy a vývodovými hřídeli

Zveřejněno: 6. 4. 2022

Nizozemský Zuidberg, výrobce traktorových závěsných systémů, vývodových hřídelí, převodovek a pásových jednotek, slaví 40. výročí od založení. Dodnes jde o rodinnou firmu s 320 zaměstnanci. Vyvíjí a vyrábí vysoce kvalitní inovativní produkty pro koncové uživatele ve více než 42 zemích. Současný generální ředitel Jeroen Zuidberg v roce 2004 převzal štafetu po svém otci Henkovi.

Čelní závěs Zuidberg na traktoru John Deere 6120 M.

Zuidberg provozuje čtyři moderní high-tech výrobní společnosti, z nichž každá se specializuje na jinou oblast. Výrobky Zuidberg se používají po celém světě v nejrůznějších podmínkách. To klade vysoké nároky například na design, materiály a konstrukci. Z tohoto důvodu společnost provádí veškerý vývoj, výrobu a testování ve vlastní režii.

Zuidberg má sídlo v Ensu, okrese Noordoostpolder. Hlavní činností společnosti je výroba převodovek a hydraulických komponentů pro traktory. Zuidberg tvrdí, že je světovou jedničkou na trhu s čelními závěsy a vývodovými hřídeli.

Zuidberg vyrábí i čelní závaží a nárazníky.
Zuidberg vyrábí i čelní závaží a nárazníky.

Hlavní činností skupiny Zuidberg je vývoj a konstrukce čelních závěsů a vývodových hřídelí pro traktory různých výrobců. Pod značkou Zuidberg jsou výrobky nabízené přímo výrobcům traktorů a také jako sady pro dodatečnou montáž. Výrobky jsou určené pro traktory všech velikostí. Kromě toho se vyrábějí a prodávají různá hydraulická a elektrohydraulická řešení pro ovládání předních vývodových hřídelí a hydrauliky. Výrobce také vyrábí a prodává různé příslušenství, jako jsou čelní závaží nebo rychloupínací trojúhelníky.

Pásové jednotky zařadil Zuidberg do výrobního programu v roce 2011.
Pásové jednotky zařadil Zuidberg do výrobního programu v roce 2011.

Zuidberg působí jako dodavatel a výrobce originálního vybavení mimo jiné pro společnosti John Deere, CNH (Case IH, Steyr, New Holland), Massey Ferguson, Kubota, Valtra a JCB. Výroba probíhá v sídle společnosti v Ensu a v dalším závodě v nizozemském Lelystadu.

Zuidberg je výrobcem i obyčejného traktorového závaží.
Zuidberg je výrobcem i obyčejného traktorového závaží.

Společnost vyvíjí a vyrábí také speciální převodovky. V roce 2010 společnost zvětšila své výrobní prostory v areálu Ens a od té doby vyrábí převodovky svépomocí. Výroba je z velké části automatizovaná. V roce 2011 Zuidberg převzal nizozemského výrobce Westtrack, výrobce pásových jednotek. Výroba pásových jednotek byla přesunuta do centrály v Ensu. Zuidberg nabízí pásové jednotky pro různé zemědělské stroje, jako jsou traktory a samojízdné sklízeče.