Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Pro preciznější práci má plečka Horsch Transformer VS novou konstrukci

Zveřejněno: 8. 2. 2024

Firma Horsch na Tiskových dnech v Landau představila novou meziřádkovou plečku Horsch Transformer VS (Variable Small) s novou konstrukcí. K dispozici bude s pracovním záběrem 6, 9 a 12 metrů v roztečích řádků 25 cm a 30 cm.

Pro preciznější práci má plečka Horsch Transformer VS novou konstrukci.

Horsch Transformer VS se od ostatních pleček tohoto výrobce odlišuje konstrukcí. Ta je více kompaktní a disponuje integrovanými bočními posuvnými jednotkami s celkovým posuvem až 450 mm. Podle výrobce kompaktní konstrukce umožňuje šetřit zdvihací sílu, přesně sledovat porost a pracovat s menšími traktory. Vedle toho tato koncepce usnadňuje práci na svazích, protože malý prostor mezi zadní nápravou traktoru a kypřičem zaručuje maximální směrovou stabilitu.

Každá plecí jednotka s radličkou je vybavena opěrným kolem pro kopírování povrchu půdy. Kopírování povrchu půdy také napomáhá již zmíněná kompaktní konstrukce od radličky k opěrnému kolu. Pro každý řádek je určena jedna radlička, která je k dostání v šířkách 150 mm, 180 mm a 230 mm. Volitelně je možné vybavit plečku krycími plechy chránícími porosty zejména v počátečních fázích. Krycí plechy dosahují optimálního přizpůsobení půdě a lze je používat i v mírně zvednuté poloze. Volitelně je možné Horsch Transformer VS vybavit přídavnými plecími pruty. Pracovní hloubku lze snadno nastavovat postupně a bez použití nářadí.

Konstrukce plečky Horsch Transformer VS dovoluje rovněž přesné navádění stroje kamerou sledující řádky porostu. Kamera (Culticam firmy Claas, na přání 2 kusy) pracuje v režimu 2D nebo 3D a rozpoznává barvy porostu, přičemž je-li pozemek kompletně zarostlý, podle odstínů zelené barvy rozezná vysetou plodinu (například řádek kukuřice) a na základě toho plečku navádí. Zákazník může stroj nechat osadit také osvětlovací soupravou pro kameru, která usnadňuje práci v nepříznivých světelných podmínkách. Kamera rozezná plodiny od výšky 2 cm.

Pro eliminaci překrývání řádků na souvrati či na hranici pole, zajištění konstantní kvality práce po celé ploše pole a zjednodušení ovládání stroje Horsch je k dispozici volitelná funkce SectionControl umožňující automatické zvedání jednotlivých plecích jednotek.