Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Články na téma „Ostatní“

Téma „Ostatní“ – třídění:

Kolik hektarů celosvětově zabírá zemědělská půda? Kupodivu víc, než se očekávalo

(22.6.2018) Společnost USGS nedávno zveřejnila, kolik hektarů celosvětově zabírá zemědělská půda. Díky spolupráci s NASA jsou k dispozici satelitní snímky s enormním množstvím dat.

Land Rover nečekaně ukázal prototyp pracovního vozidla. Jako základ posloužilo luxusní SUV

(17.6.2018) Land Rover představil tzv. Rediscovery během slavné akce Legends event in Bicester. Pracovní vozidlo má stejné rozměry, jako automobil Discovery. Jako první o tom informoval server fginsight.com

Řepkový olej jako palivo pro traktory v dlouhodobém testu obstál, zaskočilo to i kritiky

(17.6.2018) Řepkový olej se osvědčil jako palivo pro dieselové motory v traktorech. Je to zřejmé z desetiletého výzkumu na devíti traktorech v Bavorsku. Stroje byly testovány v reálných polních podmínkách.

Kanaďan přišel na to, jak využít výfukové plyny jako hnojivo pro rostliny

(14.6.2018) Kanadský farmář Gary Lewis po desetiletém vývoji přichází s technologií, která zajistí přeměnu výfukových plynů na hnojivo pro rostliny. Technologii označuje jako Bio Agtive Emissions Technology.

Automatické zakrývání jámy. Už žádná dřina a pneumatiky

(13.6.2018) Zakrývání plné jámy siláže není zrovna oblíbená činnost. Tato práce už nemusí být špinavá, nepohodlná a obtížná, díky novému systému od holandské firmy Agridek. Agridek nabízí řešení v podobě speciální těžké plachty a portálového automatického systému,…

To nejlepší z Pradědečkova traktoru

(4.6.2018) V současném zemědělství, kdy je využívána moderní technika, nejednoho nadšence či pamětníka nadchne událost, jako je Pradědečkův traktor, jež se každoročně koná v Čáslavi.

Jak nastavit sklízecí mlátičku pro co nejlepší sklizeň? Je to věda, ale o co jde především?

(3.6.2018) Stále lepší systémy ve sklízecích mlátičkách zatím pouze usnadňují její nastavení. Pořád je nezbytný před sklizní, během sklizně a ke konci sklizně zásah ze strany obsluhy, protože je potřeba sklízecí mlátičku nastavit tak, aby se využil její potenciál…

Tato vychytávka zaujala miliony lidí, nestojí mnoho

(1.6.2018) Rakouská společnost OMP Trade GmbH prodává svůj patentovaný produkt FLEDBAG®, jenž slouží pro jednodušší vyprazdňování pytlů či velkoobjemových vaků big bag. Jejich produkt zaujal miliony lidí.

Tento vzácný traktor v dražbě překonal svou rekordní cenou všechny ostatní

(22.5.2018) Dražební společnost Cheffins vydražila velmi vzácný traktor Ford County 1474 Long Nose za vysokou cenu a rovnou překonala svůj rekord. Vzácný Ford County je součástí impozantní sbírky traktorů Ford a Fordson, kterou nyní prodává známý irský sběratel a…

Střežené tajemství sklizně bílého máku

(6.5.2018) Obrázky a videa ze sklizně konopí v Holandsku se proslavily po celém světě. Ještě zajímavější je ale sklizeň bílého máku v Austrálii.

Státní zkušebna strojů a.s. je mezinárodně uznávaným nezávislým pracovištěm

(29.4.2018) Zkušebna strojů v České republice působí již přes 60 let. Za tu dobu stihla několikrát změnit název i právní formu, dnes nese jméno Státní zkušebna strojů a.s. a patří mezi uznávané nezávislé pracoviště v ČR i v zahraničí.

Chytré víčko sleduje váš motor. Data odešle do mobilní aplikace

(27.4.2018) Perkins, výrobce motorů, představil první světově nízkonákladové telematické zařízení pro motory. Na první pohled vypadá víčko jako uzávěr od nádrže na olej. Ve skutečnosti je to čepička na uzávěru. Čepička monitoruje vznětový motor a odesílá data přímo…

Zelené zlato aneb chmelařův rok

(15.4.2018) Chmel neodmyslitelně patří k české krajině již dlouhá staletí. První dochované údaje o pěstování chmele na našem území pochází z roku 859. Již ve středověku se chmelové výhonky používaly jako v dnešní době chřest, podávaly se s octem, solí a pepřem.