Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Články na téma „Ostatní“

Téma „Ostatní“ – třídění:

Státní zkušebna strojů a.s. je mezinárodně uznávaným nezávislým pracovištěm

(29.4.2018) Zkušebna strojů v České republice působí již přes 60 let. Za tu dobu stihla několikrát změnit název i právní formu, dnes nese jméno Státní zkušebna strojů a.s. a patří mezi uznávané nezávislé pracoviště v ČR i v zahraničí.

Chytré víčko sleduje váš motor. Data odešle do mobilní aplikace

(27.4.2018) Perkins, výrobce motorů, představil první světově nízkonákladové telematické zařízení pro motory. Na první pohled vypadá víčko jako uzávěr od nádrže na olej. Ve skutečnosti je to čepička na uzávěru. Čepička monitoruje vznětový motor a odesílá data přímo…

Zelené zlato aneb chmelařův rok

(15.4.2018) Chmel neodmyslitelně patří k české krajině již dlouhá staletí. První dochované údaje o pěstování chmele na našem území pochází z roku 859. Již ve středověku se chmelové výhonky používaly jako v dnešní době chřest, podávaly se s octem, solí a pepřem.

Ještě blíže k zemědělcům. Farmet připravil Firemní dny po celé ČR

(15.4.2018) Navštívit prezentaci techniky na zpracování půdy přímo v akci přináší oproti statickým ukázkám nejednu výhodu. Například zájemci vidí, jak technika pracuje v daných podmínkách a zároveň můžou diskutovat s produktovými manažeři či zkoušet různá nastavení…

Největší farma v Evropě je na prodej. Neuvěříte, kolik má hektarů

(29.3.2018) U rumunského města Brăila a řeky Dunaj leží ostrov o rozloze 73 000 hektarů. 57 000 hektarů z jeho výměry obhospodařuje zemědělská společnost Agricost. Ta je nyní na prodej.

Vášeň k traktorům až za hrob. Irský farmář nabízí těžko uvěřitelnou službu

(16.3.2018) Zemědělství je nejen práce, ale i životní styl. To hlásá řada farmářů, kteří se v zemědělství pohybují už od dětství a často si také vybudují vztah k zemědělské technice. Jenže techniku si do hrobu vzít nejde. Proto jeden irský farmář nabízí nevídanou…

Šílená úprava Mercedesu. Místo řadicí páky má dokonce AutoCommand

(8.3.2018) Tým, který se účastnil závodu Carbage Run, upravil automobil Mercedes-Benz E280. Má připomínat New Holland. Ve výbavě mu dokonce nechybí ovládání AutoCommand.

První samojízdný peletovací lis na světě

(2.3.2018) Německá společnost CSP Laser nabízí upravenou řezačku na samojízdný stroj pro výrobu pelet. Mobilní peletovače zažívají v posledních letech rozmach.

Claas dodává lopatu se zadní výtlačnou stěnou

(2.3.2018) Výrobce Claas dodává Smart Push, který je vhodný pro lopaty, čelní nakladače a teleskopické manipulátory tohoto výrobce.

Jak se renovují lopaty a lžíce

(28.2.2018) Společnost RENOMAG spol. s r. o. byla založena v roce 1993 a sídlí nedaleko Brna, v obci Zastávka u Brna. Tato česká firma má i dceřinu společnost na Slovensku. V portfoliu společnosti nalezneme příslušenství pro stavební techniku, jako jsou břity,…

Zetor 10540 Turbo na dvojitý pohon

(26.2.2018) Společnost Gasinsight s.r.o. provedla úpravu staršího traktoru Zetor 10540 Turbo. Úprava se týkala pohonu, nyní je traktor schopen pracovat na duální pohon - plyn a nafta.

Špatná údržba a kompatibilita závěsů může vést k fatálním následkům

(19.2.2018) Společnost Agrotrans Otice s.r.o. uspořádala den otevřených dveří, který se konal dva dny. Mimo vystavenou prodávající techniku se konala každý den jedna přednáška. Poslední den byla na téma „Kompatibilita traktorových a vlekových závěsů a jejich…

Jenz odkryl nové štěpkovače. Cobra nabídne mnohem víc

(7.2.2018) Jenz od roku 2006 dodává na trh mobilní štěpkovače v nejrůznějších verzích. Svůj nejnovější výtvor představil na veletrhu Agritechnica – stroj s názvem Chippertruck 2.0.