Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.5. – svátek slaví Ivo

Články na téma „Zajímavosti“

Téma „Zajímavosti“ – třídění:

Rekordní sklizeň v Rusku – poprvé s Rostselmash Torum 785 sklidili přes 400 tun pšenice za 8 hodin

(5.9.2022) Ruská nejvýkonnější sklízecí mlátička Rostselmash Torum 785 sklidila letos v srpnu 400,84 tun ozimé pšenice za 8 hodin. Sklizeň byla zapsána do Ruské knihy rekordů.

Jaký má válka vliv na polského prodejce zemědělské techniky JOSKIN u hranic s Ukrajinou?

(2.9.2022) Vyzpovídali jsme jednoho z polských prodejců techniky JOSKIN, který se nachází blízko hranic s Ukrajinou. Rozhovor poskytl Michał Stachlewski – obchodní ředitel společnosti Kisiel v pobočce Niedrzwica.

První autonomní rozmetadlo Case IH Trident v zemědělství

(2.9.2022) Case IH a Raven Industries představují první autonomní rozmetadlo Case IH Trident 5550 s technologií Raven Autonomy v zemědělství.

Historie výroby automobilů AVIA

(2.9.2022) Po náletu z 9. 5. 1945 ležela v troskách většina závodu ASAP Mladá Boleslav, vyrábějící do té doby širokou paletu vozidel značky Škoda. Osvobozená republika a zestátněný průmysl však vyžadovaly co nejrychlejší obnovení výroby užitkových vozidel, a naopak…

Energy Adventure rozšiřuje svou nabídku o elektrické vozíky

(1.9.2022) Česká značka elektrických strojů Energy Adventure s sebou na agrosalon Země Živitelka 2022 přivezla řadu novinek. Tou nejzásadnější je elektrický vozík Energy Adventure Busy Bee.

Vzestup a pád automobilky AVIA

(29.8.2022) AVIA je český výrobce nákladních automobilů a jejich dílů. Jeho historie sahá do Československa do roku 1919, v minulosti byl výrobcem letadel a leteckých motorů.

Velkoplošný žací stroj se na traktoru objevil už před 60 lety. Jakou měl výkonnost?

(22.8.2022) Velkoplošné žací stroje se v Evropě začaly ve větším počtu uplatňovat v 90. letech minulého století. V Sovětském svazu byly pokusy o sestrojení velkoplošného žacího stroje prováděny už na konci 50. let minulého století.

JUTA HelpDesk: Technická podpora v oblasti motouzů a síťovin

(16.8.2022) Mobilní aplikace JUTA HelpDesk nabízí technickou podporu spojenou se servisní a poradenskou pomocí v oblasti motouzů a síťovin. JUTA také poskytuje školení obchodních partnerů a zákazníků v oblasti uzlovačů lisů na velké hranaté balíky.

Jak se testují traktory Zetor? Často jezdí v autonomním režimu bez řidiče

(15.8.2022) Vývojové oddělení společnosti ZETOR TRACTORS usilovně pracuje jak na návrhu a vývoji nových traktorů, tak na inovacích stávajících modelů. Čím vším si ale musí traktor projít, než je možné začít jeho sériovou výrobu?

Historie Zbrojovky Brno: Továrna na zbraně, automobily a traktory

(8.8.2022) Zbrojovka Brno byla československá firma a výrobce zbraní. Kromě zbraní však vyráběla i jiné průmyslové výrobky, a mezi lety 1924 – 1936 také automobily.

10 příčin, které ovlivňují vázání lisu

(6.8.2022) Přinášíme základní informace s příklady možných poruch a poškození vázání lisu. Technik společnosti JUTA sestavil přehled.

FSC Żuk: Vozidlo za nízkou cenu. Sdílení dílů s automobilem FSO Warszawa způsobovalo problémy

(5.8.2022) FSC Żuk byl polský dodávkový automobil, vyráběný v podniku FSC (Fabryka Samochodów Ciężarowych) v Lublinu.

Limitovaná edice oslavuje 25. výročí sériové výroby traktoru CLAAS XERION

(4.8.2022) CLAAS před 25 lety uvedením traktoru CLAAS XERION stanovil nová měřítka v oblasti multifunkčnosti a všestrannosti velkých traktorů. CLAAS nyní slaví toto významné výročí limitovanou edicí traktoru CLAAS XERION.