Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Články na téma „Lesní technika“

Téma „Lesní technika“ – třídění:

Dělič dřevní hmoty jako zajímavá alternativa ke klasickému štěpkovači

(12.11.2018) Dělič dřevní hmoty je druh štěpkovače se specifickou konstrukcí řezného ústrojí. Jeho hlavním benefitem je hrubá štěpka v délce 80 mm až 150 mm, která připomíná špalíky - zařízení je proto lidově nazýváno „špalíkovač“. Budeme se věnovat strojům…

„Rychlost přibližování dříví je největším plusem,“ říká majitel stroje Equus

(19.7.2018) Přibližování dříví, zejména celých délek, se uplatňuje při těžbě dřeva. K tomuto účelu se využívá speciální technika, mezi kterou řadíme lesnické traktory tzv. skiddery. Na jeden takový stroj jsem se zajel podívat do lesa u obce Nevid na Plzeňsku.

Aktualizace normy ČSN 73 6108 – Lesní cestní síť a její nová závaznost

(18.7.2018) Doprava zemědělských produktů a transport zemědělských pracovníků a strojů se z části děje po lesních cestách. Stejně tak se polní cesty využívají pro odvoz dříví. Tyto dva druhy účelových komunikací komplexně zpřístupňují extravilán na našem území. K…

Limitovaná edice PRÄSIDENT s nástavbou pro lesní práce si odbyde premiéru ve Švédsku

(23.6.2017) Nákladní automobil TATRA PHOENIX Euro 6 v limitované edici PRÄSIDENT s nástavbou pro odvoz dřeva se ve dnech od 7. do 10. června 2017 představí na veletrhu Elmia Wood 2017 ve Švédsku.

Čo je nové v lesnej technike LKT?

(6.3.2017) Rok 2016 bol pre LKT pamätným rokom, kedy si značka pripomenula 45 rokov svojej existencie a spustenia sériovej výroby legendárnych lesných traktorov. Poďme si v skratke pripomenúť niektoré významné momenty uplynulého roku.

Sofistikovaný monitorovací systém pre traktory LKT

(3.12.2016) Kultové lesné traktory LKT prichádzajú s ďalšou inováciou, ktorá môže výrazne zjednodušiť prácu ich užívateľom a zároveň im ušetriť čas aj peniaze.

Nová generace Silvatec

(1.12.2016) Loni na podzim firma Silvatec Machinery oslavila 30. výročí od založení. Výrobce lesních strojů zahájil výrobu nové generace - Silvatec Sleipner TH - Stage IV Evolution.

Další →
  ...